Sølvbryllupsgave ideer

At være gift i 25 år er en stor ting, som skal fejres. De fleste fejrer det med et ”morning surprise party”, hvor gæsterne møder op hos det jubilæumsramte par om morgenen med sang og godt humør.

Derudover findes der et utal af gamle traditioner omkring sølvbrylluppet. Hvis man medbringer et afklippet stykke af brudens slør fra brylluppet, er man inviteret, børnene af sølvbrudeparret bygger en æresport foran hoveddøren, og man får en eller flere musikere til at spille for til morgensang. Morgenoverraskelsen følges ofte op af en lidt større ”rigtig” fest, hvor gæsterne bliver inviteret officielt.

Udover alle de disse festlige og farverige lykønskninger og traditioner skal man som gæst selvfølgelig medbringe en gave. Her kan det hurtigt blive lidt tricky, for hvad giver man egentlig det lykkelige ægtepar, der tilsyneladende har alt? Herunder kan du få inspiration og tips til, hvordan du finder den helt rigtige gave alt efter dit budget og forhold til det kære par.

Om det skal være en overnatning på en gammel kro, en moderne oplevelse, en klassisk gavekurv eller en helt personlig gave? Det kigger vi på nu.

Oplevelser

Der er ikke noget i dag, som man ikke kan købe sig til med penge. Derfor er udvalget af oplevelsesgaver, man i dag kan få fingrene i, helt enormt.

Først og fremmest handler det selvfølgelig meget om, hvem oplevelsen er til.

 •         Kør en sportsvogn

Er det et par, der elsker biler, findes der gode muligheder for leje af for eksempel en Ferrari eller en Lamborghini til rimelige priser. Hvis man er vant til at køre en ganske normal familiebil kan det være en fantastisk oplevelse at få et par timer bag rettet med kræfter, som man ellers kun kan drømme om. Derudover giver det også parret mulighed for at få en vild oplevelse sammen bag ruderne i en sportsvogn.

 •         Øl- eller vinsmagning

Er det et par med gang i, der elsker at nyde lørdag aften med et godt glas vin eller en god øl, så er en øl-,vin- eller måske endda en whiskysmagning den helt rette gave. Her får parret nemlig en hyggelig og ofte intim oplevelse, hvor de sammen kommer igennem en aften med fantastiske smagsoplevelser. Og så er alkohol jo for mange danskere starten på en god aften.

Ved du, at måske bare den ene i parret ikke drikker alkohol, så kunne for eksempel en chokoladesmagning måske være sagen.

 •         Helikoptertur

Er det dine forældre, bedste venner eller måske I er flere, der er gået sammen om gaven, så budgettet er i den højere ende, så kunne en tur med helikopter være spot on. At være om bord i en helikopter er en fantastisk og sjov oplevelse, der sjældent bliver glemt. Og så kunne I jo sende dem ud over deres eget lokalområde eller fødeby, hvilket giver lidt ekstra at kigge på fra luften af.  

 •         Tur med luftballon

Vi bliver i luften og fortsætter med en tur i en luftballon. Luftballonen er en fantastisk oplevelse, der altid bringer store smil frem hos både børn og voksne. Hvis du sender parret afsted med en luftballon kan de både opleve den fantastiske udsigt der er fra luften, og de kan lære lidt mere om den interessante teknologi, der får luftballonen til at stige til vejrs.

 •         Minicruise med Oslofærgen

Er de et par, der elsker at sejle og være på vandet samtidig med, at de elsker en stor buffet, så kunne en tur på Oslofærgen måske være en mulighed. En dejlig tur op langs Norges fjelde krydret med en hyggelig dag i smukke Oslo, der rundes af med en omgang i den helt store buffet. Prisen behøver heller ikke være vældig høj for dette hyggelige minicruise. Kan det blive bedre?

 •         Et åbent gavekort

Hvis du ikke er hel sikker på hvilken oplevelse, som du vil sende parret afsted på, kan du også give et åbent gavekort til oplevelser. Så bestemmer sølvbrudeparret nemlig selv, hvad de vil opleve.

 • Gavekurv dejlige mor
  Gavekurv dejlige mor
   Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
   maggies.dk 340 0 340 Læs mere

  • Utenu® UV-parasol med Vindbeskyttelse
   Utenu® UV-parasol med Vindbeskyttelse
    Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
    coolstuff.dk/ 299 0 299 Læs mere

   • Turen går til Kreta
    Turen går til Kreta
     Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
     bog-ide.dk 189.95 0 189.95 Læs mere

    • Bodum – PAVINA dobbeltvægget kaffeglas 0,25L – 2 stk
     Bodum – PAVINA dobbeltvægget kaffeglas 0,25L – 2 stk
      Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
      hw-homeware.dk -27%129.95 0 129.95 Læs mere

     • 12 Rules for Life – An Antidote to Chaos af Jordan B. Peterson 
      12 Rules for Life - An Antidote to Chaos af Jordan B. Peterson 
       Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
       saxo.com/dk 89.95 0 89.95 Læs mere

      • Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo 500 ml
       Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo 500 ml
        Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
        nicehair.dk/ -47%169 0 169 Læs mere

        

       Weekendopholdet

       Det er altid en god ide at sende sølvbrudeparret af sted på et afstressende weekendophold fuld af god mad og forkælelse oven på nogle travle og stressende dag fyldt med gæster og indtryk fra selve sølvbryllupsdagen. Derudover nyder de fleste mennesker et afbræk fra den travle hverdag. Der findes forskellige muligheder for ophold, alt efter hvad parret godt kan lide og årstiden.

       •         Kroopholdet

       Der findes et hav af gamle og idylliske kroer rundt omkring i det ganske land. På et kroophold vil parret opleve fantastisk lækker mad i dejlige og fredelige omgivelser. Mange danske kroer ligger på landet eller i mindre byer, hvilket giver gode muligheder for dejlige gåture i den danske natur. Her vil de også opleve den romantiske stemning af god tid, som man sjældent har i hverdagen.

       •         Spaopholdet

       Spaopholdet lyder umiddelbart som gaven til kvinden, men de seneste år, har flere og flere mænd fået øjnene op for, hvor dejligt og afslappende et spaophold kan være. Her skal man ikke tænke på andet end at nyde hinandens selskab og slappe af.

       •         Badehotellet

       Tv-serien om Badehotellet har for alvor fået de danske badehoteller tilbage på landkortet. Er det sommer, og parret elsker sol, strand, god mad og dansk natur, så er det bare med at sende dem en tur til den jyske vestkyst. Her vil de opleve den nostalgiske stemning af det ”gamle” Danmark, som sender dem tilbage til deres ungdom eller måske deres forældres. Dengang man ikke bare hoppede på flyveren og fløj til de varme lande, men holdte sommerferien indenfor landets grænser.

       Gourmet gaven

       Er det et par, der værdsætter fantastisk mad? Så går du i hvert fald aldrig galt i byen ved at sende dem på en af de mange gode restauranter, der findes i Danmark. En tur på Michelin restaurant er ikke hverdagskost for mange danskere og vil derfor være en ekslusiv gave. Der findes mange forskellige restauranter med forskellige temaer. Er det et par, der har rejst meget i Asien, kunne man finde en asiatisk gourmet restaurant, mens parret, der elsker god vin og italienske specialiteter, kunne sendes på en italiensk. Du kan også vælge helt klassisk at sende dem på en klassisk dansk gourmet restaurant, hvor de kan få lækker nordisk mad, der for langt de fleste af os ligger langt uden for hverdagen.

       Den personlige gave

       Skal du til dine forældres sølvbryllup, eller er det et af dine nærmeste vennepar, som du har fulgt hele livet, kan du vælge den lidt mere personlige vej. Her udnytter du dit gode kendskab til jubilarerne og overrasker dem ved at give dem noget, som de slet ikke forventer. Du kan for eksempel være kreativ og lave lidt om på noget af det, som parret elsker allermest.

       Vær kreativ

       Er det en mand, som elsker øl, er der utallige muligheder for at gøre en forholdsvis normal gave til noget helt særligt. Du kan eksempelvis købe en eller flere øl, du ved, manden elsker, og så få skrabet etiketten af. Nu kan du pynte favoritøllen, præcis som du vil. Har din kære ven, far eller bror et helt særligt kendetegn? Er han kæmpe fan af et fodbold, kan du klistre hjerteklubbens logo på. Måske er han en garvet golfspiller, så kan du sætte en mini udgave af en golfbane på. Du kan også vælge at gøre noget helt særligt ud af indpakningen. I tilfældet med golfelskeren kunne du lave en mini golfbane af pap eller træ, hvor brudgommens ynglings øl udgør hullerne. Så kunne du have 18 øl og så skrive tallene fra 1 til 18 på toppen af de rengjorte kapsler. I sidste ende handler det om at være kreativ og tænke ud af boksen. Overrask sølvbrudeparret med gaver eller indpakninger, som de ikke havde forventet. Det er her, du kan skabe de største smil og grin. Både blandt parret selv og resten af gæsterne.

       Giv noget af dig selv

       En anden måde, hvorpå du kan gøre din gave personlig, er ved at bruge dig selv og dine faglige kompetencer. Det kan være, at du har en båd og kan invitere parret på middag på vandet. Det kan være, at du er sexolog, og derfor har nogle sjove og personlige input til parforholdet. Måske du har en hobby, hvor du laver dine egne fyldte chokolader hjemme i køkkenet, som kunne bruges på en sjov og kreativ måde. Der er masser af muligheder, og kun fantasien sætter grænser.

       Gavekurven og blomsterne

       De mest hyppige gaver til sølvbryllup er helt klart gavekurven og blomsterne. Der findes i dag et hav af firmaer, der lever af at levere blomster og/eller gavekurve præcis til anledninger som dette. Det gode ved gavekurven er, at du selv kan vælge indholdet af den, og at du selv kan afgøre prisen. Den kan altså laves lige efter dit budget og dine intentioner. Du kan også selv lave din egen gavekurv, og derved vælge hundred procent selv, hvordan den skal være.

       Om parret er mest til øl eller vin, så sammensætter du den lige efter det. Hvis du kender parret godt, kan du jo sammensætte lige præcis deres favorit øl eller vine. Kender du ikke parret så indgående, kan du enten vælge nogle af dine egne favoritter eller få et firma til at samle en klassisk kurv med lidt til en hver smag. Her behøves altså ikke det helt store kendskab til parret, og derfor bliver gaven typisk brugt af arbejdsgivere, naboer og så videre.

       Udover drikkevarer består en sådan gavekurv typisk af noget fyld. Ved du, at sølvbrudeparret spiser rigtig meget chokolade, kan du finde noget lækker chokolade. Måske de går meget op i sundhed, så kan du smide nogle forskellige slags nødder eller alternativt slik med i kurven. Gavekurven kan altså bruges af alle. Ligegyldigt hvad dit budget er på, og hvor godt du kender parret, kan du sammensætte den, præcis som du vil.

       Ligesom med gavekurven, så kan blomsterne fås i mange forskellige udgaver og prisklasser. Har du en stor have med masser blomster i, kan det være en lidt anderledes, sjov og personlig gave at komme med egne blomster, som sølvbrudeparret måske har set i din have tidligere. Hvis ikke du har haven fyldt med blomster, kan du nemt få lavet en flot buket hos en blomsterhandler. Derudover er det nye koncept, at mange firmaer laver det hele online. Du finder deres hjemmeside, hvor du sammensætter din buket efter blomster, pris, farver og så videre. Derefter betaler du buketten over nettet. Så sørger de for, at den bliver leveret hos brudeparret på adressen på den rigtige dag. Denne løsning bruges typisk, hvis du er forhindret i selv at komme forbi, men stadig ønsker at lykønske parret på en smuk måde.

       Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad du kan give i gave næste gang, du skal til sølvbryllup. Husk, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert, og at det kun er fantasien, der sætter grænser, hvis du vælger en af de kreative løsninger. Muligheder er der i hvert fald nok af. God fornøjelse til sølvbrylluppet.

       Similar Posts