Morgengave

En morgengave er en ældgammel tradition i de germanske stammer. Dagen efter giftermålet skulle brudgommen give sin brud en værdifuld gave, ofte en større sum penge, som kunne sikre hende i tilfælde af, at der senere skete manden noget, og hun stod uden forsørgelse. Dengang havde kvinden nemlig ikke automatisk arveret til mandens ejendele. Morgengaven til bruden havde altså en rent praktisk funktion. En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengaver. Morgengaven var en pengesum, der var aftalt i forvejen af brudens og gommens familier. Morgengaven skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand.

 

I dagens Danmark har morgengaver ikke denne betydning. Nu gives morgengaverne fordi brudeparret vil glæde hinanden med en ekstra overraskelse efter den store dag. Det der øjeblik hvor hun ringer til dig og siger “Så skat, nu har jeg fundet din morgengave! Du bliver SÅ glad!” – og du ikke engang er begyndt at overveje en morgengave til hende. Fortvivl ikke. Du kan godt nå det endnu, og det er ikke så svært at finde en rigtig fin morgengave, som hun helt sikkert bliver glad for.

 

Du har nemlig en force! Og det er, at du (forhåbentlig) kender din kvinde. Så du behøver ikke at tænke stort, vildt og originalt! Tænk i stedet nede på jorden og lad historien og kærlighedserklæringen der følger med supplere din morgengave.

Similar Posts