Kandidat gave

Kender du en, der er på randen af at få sin bachelorgrad eller måske endda sin kandidatgrad? Så er du kommet til det helt rigtigt sted, hvor du kan finde inspiration til den perfekte kandidat gave. Der er ingen, der er ens, og der findes også en række af forskellige kandidatuddannelser i Danmark, og derfor har vi prøvet af variere ideerne, så der er noget til enhver type.

Her kan du finde inspiration til:

 •         Gode kandidat gaver helt generelt
 •         Gaver til humanisten
 •         Gaver til den naturvidenskabelige
 •         Gaver til den kunststuderende
 •         Gaver til teknologistuderende
 •         Gaver til økonomer
 •         Og nogle fantastiske gaveideer ind imellem.

Så hvis du endnu ikke er kommet i tanke om den perfekte gave, så har du chancen her.

Hvad er en god kandidat gave?

Hvad er en god kandidat gave? Og hvad er en god gave overhovedet?

En god gave viser, at du kender personen. Hvis du ved, hvad de er interesseret i, eller hvad de godt kan lide, så bliver det langt lettere at ramme plet med din gave.

Vi har valgt at strukturere vores gaveideer ud fra studieretninger. Hvis man har valgt at bruge tre år på at tage en bachelorgrad og herefter to år på en kandidatgrad inden for samme felt, så siger uddannelsen uden tvivl en del om, hvem man er som person.

Det er noget helt specielt at blive uddannet kandidat, da man nu står overfor sin første indtræden på arbejdsmarkedet. Det betyder dog også, at man nogle gange har brug for at flytte for at finde sit drømmejob, og en flytning åbner altid op for en masse muligheder for gaver til det nye hus eller den nye lejlighed. Så hvis du gerne vil hjælpe personen med at blive godt etableret i sit nye livskapitel, så er der gode muligheder for dette.

Herudover har de studerende knoklet hårdt i rigtig mange år, og derfor har du virkeligt chancen for at vise, at du er stolt af personen, eller i det mindste glad på deres vegne ved at købe en fantastisk gave, som de vil sætte stor pris på.

Kandidat gave til humanisten

Hvis du har et familiemedlem eller en tæt ven, der snart bliver uddannet inden for humaniora, så har vi et par ideer til gode gaver, der er relevante for denne studieretning.

Men hvad er det nu lige, at humanisten har studeret? Det kan for eksempel være en sprogliguddannelse som tysk, engelsk eller dansk, men det kan også være en samfundsfagliguddannelse som samfundsfag, journalistik eller lignende.

Men hvad køber man så til disse personer?

Her er nogle ideer:

 •         Litteratur
 •         Streaming-abonnementer
 •         Oplevelser
 •         Rejser til de sprogligstuderende.

Hvis personen er interesseret i film og litteratur, så har du et oplagt valg her. Hvis du ved, hvilken bog der er favoritten hos disse personer, så kan du for eksempel finde en meget tidlig eller sjælden udgave af denne bog – dette vil uden tvivl skabe glæde hos en litteraturinteresseret.

DVD-film er ikke længere en særligt populær gave, men du kan for eksempel købe et streaming-abonnement til personen, så han eller hun kan se alle de film, personen har lyst til.

Oplevelser og rejser er populære, ligegyldigt hvilken uddannelse den studerende har taget. Men især de kandidater, der har studeret sprog eller kultur, vil blive glade for en rejse. Hvis personen for eksempel har studeret spansk på universitetet, kan det være en perfekt kandidat gave, hvis du køber dem en tur til Spanien, hvor de kan nyde godt af sine nye kundskaber og få et kort afbræk, inden arbejdslivet begynder for alvor.

Kandidat gave til den naturvidenskabelige

Personer, der har læst naturvidenskab som fysik, biologi eller lignede på universitetet, har muligvis nogle lidt andre interesser end humanisterne. Så her får du nogle ideer til disse personer:

 •         Gadgets
 •         Oplevelser i naturen
 •         Sjove T-shirts med print.

Gadgets er altid sjove og gode gaver. Hvis de skal bruges til kandidat gaver, handler det dog virkeligt om at finde noget, der er unikt og i høj kvalitet – især til personer, der ved noget om disse ting.

Hvis personen også er glad for at være i naturen og oplevelser heri, så er der faktisk en masse muligheder herhjemme i Danmark. Du kan for eksempel købe et oplevelsesgavekort til Bridge Walking, hvor personen kan få lov til at opleve den unikke udsigt fra toppen af den gamle Lillebæltsbro. Et alternativ til dette er et besøg hos en af Danmarks klatreparker, hvor man kan have det sjovt i timevis og få lov til at være aktiv i trætoppene.

Den sidste ide er sjove T-shirts. Hvis du ikke er så tæt på personen, eller hvis du har brug for en lille ekstragave, så kan du finde nogle vildt sjove T-shirts inden for alle nicher – også naturvidenskab.

Kandidat gave til den kunstinteresserede

Hvis du er i familie med en kunststuderende, så har vi naturligvis også nogle ideer til dig:

 •         Besøg på museum eller kunstgalleri
 •         Kunst
 •         Male- og tegneudstyr
 •         Penge til kunstnerisk frihed.

Har personen en yndlingskunstner? Eller kender du deres stil? Så kan du sagtens købe noget flot kunst til dem. Hvis den studerende også skal til at flytte, så kan du også bidrage til, at de får nogle flotte ting med ind i den nye lejlighed, som kan minde dem om deres tid som studerende.

Hvis din ven eller dit familiemedlem har aspirationer om at skabe kunst selv, så kan det godt være lidt svært at komme i gang. Derfor kan en pengegave være en kæmpe hjælp og et godt skub i den rigtige retning.

Mange kunststuderende er også meget kreative, så hvis personen, som du vil forære en gave, også er dette, så kan det være helt perfekt at købe noget flot male- eller tegneudstyr.

Hvis den nyudklækkede kandidat nyder kunst, kan du tage ham eller hende med på tur. I kan for eksempel besøge et museum i Danmark eller udlandet og opleve en masse fantastisk kunst sammen.

Kandidat gave til tech-nørden

Den ultimative gave til tech-nørden har uden tvivl noget at gøre med teknologi. Du kan for eksempel købe:

 •         En printer, der kan printe billeder taget direkte fra personens smartphone
 •         Metaldetektor
 •         Høretelefoner
 •         Robotstøvsuger
 •         Højtalere.

Udover disse få ideer, kan det være, at han eller hun har brug for nyt computerudstyr, smartphone, eller måske en smart køkkenmaskine til den nye lejlighed?

Der er i hvert fald masser af muligheder inden for køkkenudstyr – i alle prisklasser og til alle kulinariske niveauer. En god kandidat gave kan være alt fra en stavblender til en termomixer, det kommer helt an på budgettet og kandidatens lyst til at lave mad.

Kandidat gave til den nyuddannede cand.merc.

Kender du en nyuddannet cand.merc. eller en, der har taget en lignende økonomisk uddannelse? Så har vi naturligvis også et par ideer til disse studerende:

 •         Bøger – fx selvbiografier af succesfulde erhvervsfolk
 •         Penge til finansiering af iværksætterdrømme.

Der findes et hav af fantastiske bøger, som er skrevet af, eller i samarbejde med, meget succesfulde erhvervsfolk. Disse kan både være motiverende, lærerige og underholdende, så dette kan blive en utroligt god kandidat gave til de personer, der er interesseret i finansverdenen. Du kan for eksempel købe populære bøger af Jesper Buch, Richard Branson eller lignende.

Hvis den studerende går rundt med en drøm om at blive iværksætter og blot mangler lidt penge til at komme i gang, så har du også muligheden for at hjælpe med dette gennem en pengegave.

Vi håber, at du har fået inspiration til den perfekte gave, og husk, at en god gave betaler sig ind igen i form af smil og taknemmelighed.

 

Similar Posts