Baby shower gave

Der er ikke noget bedre end at fejre, at et lille nyt liv kommer til verden. Derfor elsker vi også at holde fest for de vordende mødre i vores liv med balloner og hele molevitten, som betyder meget for os. Hvad end det er veninder, kollegaer, søstre eller andre familiemedlemmer eller bekendte, så er baby shower en herlig begivenhed.

Men hvad med baby shower gaven til den lille ny eller den gravide? Gaven skal gerne være både sød, personlig, sjov og noget, der rigtigt bringer glæde – helst både til mor og barn. Så hvordan finder man den perfekte baby shower gave?

Vi har samlet en lille guide med ideer til, hvordan du finder den bedste gave til dit næste baby shower til den lille ny. Læs med her, og bliv klogere!

Hvorfor holder vi baby shower?

Et baby shower er oprindeligt en amerikansk tradition, som holdes for at fejre en graviditet og det kommende nye liv. Typisk afholdes et baby shower en eller to måneder inden termin.

Selvom traditionen har eksisteret i mange år i USA, tog det en rum tid, før det også blev en begivenhed i Danmark. Dette anslås særligt at skyldes gammel overtro om, at gaver til et ufødt barn kunne medføre ulykke. Heldigvis er vi ved at have aflivet den gamle overtro, og for hvert år afholder flere og flere danskere baby shower for at fejre både mor og baby med god mad og balloner.

Ifølge traditionen er det enten veninder, kollegaer eller slægtninge, som planlægger dagen, og den ligger gerne sidst i graviditeten, hvor ventetiden kan føles lang for den kommende mor. Dagen er almindeligvis en hemmelighed for hovedpersonen, og derfor gås der stille med dørene for dem, som planlægger dagen.

I nogle variationer af baby shower, er den vordende far og nogle af hans venner også med, men den mest almindelige udgave af denne begivenhed er kun for moren, den lille samt veninder, kollegaer og slægtninge, hvor der tales om alt mellem himmel og jord, som har med graviditet, fødsel, småbørn, forældreskab med videre at gøre. Det er ofte den moderens bedste veninde, der står for at afholde arrangementet. Dog tager den bedste veninde ofte fat i andre piger og kvinder i moderens omgangskreds, så de alle kan deles om de mange opgaver.

Ordet ”shower” i baby shower refererer til den regn af gaver, hyldest eller opmærksomhed, som moderen modtager i forbindelse med dagen.

Det skal du overveje, når du vælger babyshower gave

Hvis du enten er inviteret til et baby shower eller er i gang med at planlægge et, så er der visse ting, du bør tænke nøje over, inden du vælger din baby shower gave til den lille ny.

Først og fremmest skal du tænke over, hvem modtageren er. For de fleste er den primære modtager den kommende mor.

Nogle kommende mødre ønsker ikke materielle gaver som legetøj eller tøj, da de enten selv har investeret i alt det nødvendige udstyr som forberedelse til den lille dreng eller pige’s ankomst eller føler, at materielle gaver støtter en usund forbrugs- eller brug og smid ud kultur, som de ikke vil være en del af.

Tænk derfor gerne over, hvem den kommende mor er, og om hun tidligere har udtrykt særlige ønsker i forhold til babyshower gaver til hende og babyen. Det er eventuelt også noget I kan tale sammen om indbyrdes i planlægningsgruppen på forhånd.

Dernæst skal du selvfølgelig overveje, hvem den kommende mor er som person; kan hun for eksempel godt lide, at der er styr på alt ned til mindste detalje, eller tager hun mere tingene, som de kommer hen ad vejen?

Kan hun godt lide at gå hjemme, eller har hun allerede på forhånd sagt, at hun glæder sig til lange gå- og løbeture med barnevognen?

Tænk nøje over, hvordan hendes livsstil er. På den måde har du de bedste forudsætninger for at gennemskue, hvad der ville være en god babyshower gave, som netop passer ind i denne og bliver et hit til den kommende mor og hendes lille ny.

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, om din gave primært er til babyen eller primært er til moderen. Der er selvfølgelig et naturligt overlap mellem disse to, men det hjælper alligevel tankeprocessen i gang, når du overvejer om det er barn eller mor, der er centrum for din baby shower gave.

Længere nede i guiden findes konkrete gaveideer til henholdsvis den lille baby og mor.

Er festen i sig selv din baby shower gave?

Mange vælger i Danmark at skrue en smule ned for ”shower”, altså selve regnen af fysiske gaver, og fokusere mere på at gøre selve festen til en gave.

Dette kan skyldes flere forskellige årsager. Måske er den kommende mor, som beskrevet ovenfor, en af dem som ikke bryder sig om mange materielle gaver. Det kan også være, at nogle af jer har et stramt budget, for eksempel hvis I er studerende eller jobsøgende, som gør, at I ikke har alverdens midler at kaste efter både fest og babyshower gaver.

Netop derfor kan festen også være gaven i sig selv. Hvis I for eksempel beslutter jer for at slå jeres midler sammen og bruge flest af dem på festen og eventuelt et par enkelte fælles baby shower gaver som et stort legetøj eller tøj, så kan I typisk få en langt sjovere dag med masser af god mad og sjove indslag.

Festen kan hurtigt blive dyr i sig selv, men det kommer primært an på, hvor meget I vælger at gøre selv, og hvor meget I betaler jer fra.

For eksempel bør I overveje, hvorvidt I vil lave maden selv eller bestille denne udefra. Hvorvidt I vil lave pynt selv eller købe noget færdigt, og hvorvidt I selv vil stå for underholdning (for eksempel lege og spil), eller I vil hyre nogle professionelle til at gøre dette for jer.

Festen i sig selv kan sagtens være en helt fantastisk gave, som den kommende mor altid vil huske. Og uanset hvordan I stykker jeres sammen, så husk at holde fokus på, at det skal være sjovt – ikke kun for jer som deltagere, men for den kommende mor, som jo vil være i centrum denne dag.

Baby shower gaver til baby

Rigtig mange synes, at det er mest passende at give gaver til baby  – det er trods alt babyen, der er årsag til at festen afholdes. Når du skal finde en baby shower gave, som primært er til barnet, er det en god idé at vide nogle ting på forhånd. I hvert fald kan det gøre processen med at finde en baby showergave nemmere, mange vælger at købe legetøj eller tøj der enten passer til når de er helt små eller når de er blevet lidt større. Legetøj eller tøj kan trods alt altid bruges. 

Mange synes for eksempel, det er nemmere at vælge en baby shower gave, hvis kønnet kendes på forhånd, og på samme måde kan det være med til at indsnævre feltet lidt, hvis du allerede ved, hvad de kommende forældre har anskaffet sig af tøj og ting og sager på forhånd.

Her er imidlertid en masse ideer til babyshower gaver med fokus på den lille baby.

Baby shower gaver til den første tideller tøj

Når det kommer til den første tid, er denne typisk både magisk, kaotisk og overvældende for de nybagte forældre. Derfor kan en gave til netop denne tid gøre en stor forskel i deres liv.

Et par gode eksempler på gaver til babys første tid er:

 1.    En sød og unik babyalarm. En babyalarm behøver ikke være hverken kedelig eller anonym. I dag findes mange skønne modeller, som for eksempel er formet som dyr og passer perfekt ind i det nye børneværelse.
 2.    Hygge- og puttetæpper. Den første tid er en tid med masser af omsorg, nærhed, varme og kontakt. De fleste babyer kan lide at blive pakket ind og puttet i bløde tæpper – både når de skal sove, eller når de skal amme. Der findes et stort udvalg af disse tæpper med alle tænkelige mønstre, farver og designs. Det en tryg og dejlig baby shower gave.
 3.    Hudpleje. Selvom spædbørn har et naturligt lag af fosterfedt, og som udgangspunkt ikke behøver hudpleje, som voksne gør, kan der være tilfælde, hvor cremer og salver er nødvendige. For eksempel ved tør hud, eksem eller rød og irriteret hud. Find nogle gode og simple hudplejeprodukter til spædbørn, som er lækre og i god kvalitet. Sørg for, at de er fri for parfume og kemikalier.
 4.    Negleklipper til spædbørn. Det kan være svært at klippe babyers negle, men disse kan samtidig vokse sig lange, så baby kommer til at rive sig selv, når armene begynder at svinge og motorikken udforskes. En særlig skånsom negleklipper til nyfødte er derfor en rigtig god baby shower gave.
 5.    Klips til sutter. Spædbørn og sutter hænger sammen. Altså lige indtil de ikke gør længere. De fleste nybagte forældre har typisk en større eller mindre kamp med de små poder om, at sutten ikke skal på gulvet. Pludselig er den tabt, blevet væk eller røget ind under sofaen. Med smarte klips er dette fortid. Klips findes i mange forskellige fine og flotte varianter. Nogle er med perler, andre er strikkede. De er både flotte og enormt praktiske til barnets første tid.

De praktiske baby shower gaver

Det er måske ikke altid sexet at give praktiske baby showergaver til barnet, men om ikke andet, så er det nødvendigt og kan være en direkte redning nogle gange. Praktiske gaver til barnet gør hverdagen nemmere både for forældre og barn.

Et par gode eksempler på praktiske gaver til barnet er:

 1.    En skiftemåtte til at have med overalt. Der er intet værre end at skulle lede overalt efter et puslebord, når man er ude. Med en mobil skiftemåtte kan baby skiftes overalt og er samtidig komfortabel. Et sikkert hit til den aktive mor og baby, som tit er ude for hjemmet.
 2.    Strømper. De holder ikke så længe, fordi barnet vokser hurtigt, men til gengæld er et par gode strømper absolut guld værd i dagligdagen. De holder barnets fødder varme og beskyttede. Der findes et enormt udvalg af flotte strømper til småbørn, som har print og designs med for eksempel dyr eller natur.
 3.    Sko. Ligesom med strømper holder de ikke længe, men gode sko gør en kæmpe forskel for barnet. Det må gerne være nogle, der både er sjove at se på og nemme at få på, så mor eller far ikke skal bokse med at få dem på hver dag.
 4.    Et års forbrug af bleer. Igen – ikke en specielt sexet babyshower gave, men til gengæld noget mange forældre virkelig sætter pris på. Det kommer bag på de fleste forældre, hvor mange bleer der faktisk går til hver dag, og hvor stor en udgift det ender med at være i løbet af barnets første par år.
 5.    En god og praktisk blespand. Heller ikke en sexet baby shower gave, men en virkelig god og praktisk gave, som gør netop denne del af dagligdagen en smule mere overkommelig.

De personlige baby shower gaver

De personlige baby shower gaver er både utroligt populære, og i mange tilfælde ganske svære at udvælge. For som gæst vil man gerne give noget personligt, men heller ikke overtræde forældrenes rolle med noget alt for personligt.

Typisk er de personlige gaver dog et hit for alle – både gæster, forældre og barn (som typisk kan værdsætte dem lidt senere i livet).

Et par gode eksempler på personlige gaver til barnet er:

 1.    Aftryk af babys hænder, fødder eller numse. Det er blevet utroligt populært med aftryk af forskellige slags til at forevige barnets små hænder eller fødder først i livet. Dette gøres typisk enten i maling eller med en støbning i gips. Som noget nyt er det også blevet en trend at gøre dette med barnets baller. Om det falder i god jord hos barn og forældre, må være op til dig at vurdere.
 2.    Professionelle fotos. De fleste forældre vil gerne forevige deres guldklump i den allerførste tid, og samtidig er det sjovt for barnet at kunne se tilbage på flotte billeder fra en tid, de ikke selv husker. Professionelle billeder af barnet er derfor en utroligt god babyshower gave.
 3.    Indgravering af smykker eller lignende. Hvad end barnet er en dreng eller pige, så kan en indgravering af et smykke, en billedramme eller andre ting være et stort hit. Det kan være, du har en særlig relation til mor og barn, eller det kan være, at du vil give et motto eller noget livsfilosofi videre gennem en indgravering. Disse baby shower gaver er meget personlige og vil typisk blive værdsat højt.

Baby shower gaver med fokus på fremtiden

Mens mange fokuserer på at give gaver til barnet, som kan bruges lige nu og her, kan det være du skal overveje at give en gave, som har lidt længere fremtidsudsigter. dDen gravide drømmer med garanti allerede langt ind i fremtiden til barnets første skoledag, konfirmation og så videre, så der er ingen grund til at en baby shower gave ikke også kan passe ind i det lidt længere perspektiv.

Et par gode eksempler på gaver til barnets fremtid er:

 1.    En sparegris eller opsparing. Børn vokser overraskende hurtigt op. Og før du og forældrene ved af det, så er der noget som hedder lommepenge. Med en sparegris eller lille opsparing kan du være med til at give barnet lidt mere sjov i fremtiden.
 2.    Aktier. En ganske nørdet gave, som måske ikke falder i god jord hos alle vordende mødre. Men hvis du har forstand på aktier eller har en særlig virksomhed i tankerne, som passer til denne familie, så kan en aktie også være en virkelig god baby shower gave og sjov fremtidsinvestering for barnet.
 3.    En scrapbog som baby kan udfylde hvert år. En scrapbog med milepæle er i mange tilfælde forbeholdt forældrene, men der findes i dag så mange slags, og mange strækker sig over mange år. Det betyder, at du kan give forældre og barn et fælles projekt, som en dag overdrages helt til barnet. Det kan være en sjov måde for barnet at følge sig liv på en kontinuerlig måde, der strækker sig helt tilbage til fødslen.

Baby shower gaver til mor

For mange er det jo nok trods alt mor, som er i fokus til et baby shower. Det er hende, du kender, og det er hende, som er besværet i den sidste af graviditetens uger. På mange måder er det den kommende mor, som er heltinden i denne fortælling.

Hvis du gerne vil give inspiration til en god baby shower gave til den gravide, skal du selvfølgelig tænke over hendes personlighed og livsstil.

Nedenfor er samlet et par ideer til gaver, som både drejer sig om den første tid, om forkælelse og om at gøre hverdagen nemmere.

Baby shower gaver til den første tid

Den første tid er en sød tid, men også en hård tid – og måske særligt for moren, som skal amme, og som typisk er den forælder, som barnet er knyttet tættest til.

Et par gode eksempler på inspiration til gaver til mor i den første tid er:

 1.    Varmepuder eller frysepuder. Varme- eller frysepuder er enormt smarte og kan give en fantastisk lindring i den første tid. Både ømme bryster, trætte fødder eller hovedpiner kan have gavn af en varm eller kølig pude.
 2.    Creme eller salve til strækmærker. Rigtig mange kvinder døjer med strækmærker i forbindelse med eller efter graviditet. Det generer nogle mere end andre, men en creme til behandling af strækmærker kan være en rigtig god baby shower gaveidé.
 3.    Creme eller salve til at komme sig oven på fødsel. Fødslen er hård – hårdere for nogle end for andre – og kroppen skal bruge noget tid på at blive sig selv igen bagefter. Særligt til kvinder, som har fået kejsersnit, findes der rigtigt gode cremer og salver til at mindske og hele ar efter indgrebet.

Baby shower gaver til forkælelse

Én ting er helt sikkert – den kommende gravide vil trænge til forkælelse i ugerne og månederne efter fødslen. Fødslen i sig selv er hård, men det pludselig at skulle indtræde i rollen som mor på fuld tid er mindst lige så hårdt.

Giv den kommende mor gode gaver med forkælelse, og vær på forkant med den hårde tid.

Inspiration til gaver til forkælelse til mor er:

 1.    Tiltrængt massage. Gavekort til en rigtig god massage vil med garanti være et hit. Det kan enten være graviditetsmassage, som hun kan benytte sig af inden fødslen eller post-fødsel massage i tiden efter. Mange nybagte mødre har ømme kroppe, og netop derfor er en gang massage utroligt lækkert.
 2.    Velfortjent spaopleve. På samme måde kan en tur i spa også gøre seriøse underværker for den nybagte mor. Varmt vand, boblebad, en tur i sauna og så videre kan give hende energi og et pusterum til at slappe af, som hun med garanti trænger til. Modsat massage som kan foregå i hjemmet, giver en spaoplevelse også moren en god undskyldning for at komme lidt ud af huset.
 3.    Vin. Det lyder måske kontroversielt, men det kan også være en utroligt sjov og betænksom baby shower gave. For eksempel kan du lave en kurv med fire forskellige vinflasker. En flaske til når barnet første gang sover igennem om natten, en flaske til når barnet har sit første skrige-udbrud offentligt, en flaske til når mor og far skal have en tiltrængt date aften og en flaske til at nyde med veninderne.

Baby shower gaver til at gøre hverdagen nemmere

Når man bliver forælder, kan hverdagen hurtigt blive mere eller mindre kaotisk. Pludselig er der en masse nye udfordringer, og alle de ting man troede man kunne nå på barsel, er måske ikke længere en realitet.

Netop derfor kan et par gode baby shower gaver til mor, som kan gøre hverdagen nemmere, falde på et rigtig tørt sted.

Inspiration til gaver til at gøre mors hverdag nemmere er:

 1.    Levering af mad eller dagligvarer. En af de ting, som halter for mange nye børnefamilier, er at få købt ind og lavet mad. Vær på forkant med dette, og tilbyd den kommende mor et gavekort til take-away eller levering af dagligvarer i den første tid.
 2.    Et par gode sko. Mange nybagte mødre får ømme og trætte fødder. Derfor er et par gode sko guld værd. Sørg for at finde nogle med en rigtig god sål og god stabilisering af foden.
 3.    En flot skiftetaske eller taske til barnevogn. Med en taske der både er fin og praktisk, kan du nemt gøre den kommende mors hverdag både sjovere og lettere. Der findes utroligt mange fine og søde tasker, som passer enten som almindelige skiftetasker eller som praktiske tasker til barnevognen, som sikrer, at hun altid har alt det nødvendige med sig på tur.
 4.    Smykker eller læbestift. En del nybagte mødre tilsidesætter sig selv i tiden efter barnets fødsel. Det er kun naturligt. Men netop derfor kan en lækker læbestift eller et par flotte smykker også være en utrolig god baby shower gave til at minde den kommende mor om, at hun stadig kan være smuk og lækker, selvom hun er nybagt mor.

Vi håber, at du med denne guide har fået lidt flere ideer til, hvilken baby shower gave du vil give til en kommende mor eller et lille nyt liv.

Similar Posts